Våra alpackor är nu till salu. Alla besök måste förbokas! Är Du intresserad av att köpa alpackor så är du välkommen att mejla oss på info@villgottshund.se 

Oanmälda alpacka-besökare får vända hem igen, detta eftersom vi är angelägna om att våra alpackor skall må bra, och att de skall känna sig lugna och trygga även när det kommer främlingar till gården.

 

 

OBS! All verksamhet är inställt 2022! 

 

 

 

                                                                            

 

 

 

Så här inleds alla besök hos Absolut Alpacka (OBS! Inga besök 2022):

 

- Du blir välkomnad av Pelle eller Ninni med information om alpackor i största allmänhet och om våra alpackor i synnerhet.

- Handhygien är viktigt och handtvätt före och efter besöket, i stallet, är ett krav. Både för våra alpackors och våra besökare skull. Tvål, vatten och handsprit tillhandahåller vi. 

- Alpackor är djur som av naturen helst avstår fysisk kontakt, så vi kan inte lova att Du får chansen att klappa någon av dem, men vi har ull från alla våra djur, både suri och huacaya, så alla får möjlighet att känna på alpackornas fantastiskt mjuka ull.

- Du har också möjlighet att köpa garn eller ull från någon av våra alpackor, det är extra mysigt att handarbeta när man vet exakt vilket djur ullen kommer ifrån och hos oss har du chansen att tacka "din" alpacka för ullen/garnet på plats.

 

För närvarande har vi möjlighet att erbjuda några olika slags besök hos oss, lite beroende på vad Du själv är intresserad av men också beroende på vad Du har för djurvana.

 

*"Tacka för ullen/fleecen" 20 minuter

Upplev känslan av att vara i en flock av dessa vänliga djur. Vi svarar gärna på frågor om våra alpackor och du får lov att mata "din" alpacka med alpackagodis. Och om du har lite tålamod och tur så kanske du får en "nosdutt" tillbaka. 

Pris: 50 kr/deltagare i samband med ull-/garnköp

 

 

*Alpacka-titt 45 minuter

Att bara vara med alpackor en kort stund, sänker pulsen och ger lugn och harmoni. Under det här besöket berättar vi om våra alpackor och Du får chansen att ställa frågor. 

Pris: 100 kr/deltagare (minst 4 delt.)

 

 

*Mys med alpackor 1,5 timma

Att bara vara med alpackor under en kort stund sänker pulsen och ger lugn och harmoni. Under det här besöket berättar vi om alpackornas historia och Du får chans att ställa frågor. Du får också känna på fantastiskt  mjuk ull och garn och vi tar en mysig fika mitt ibland alpackorna.

Pris: 250 kr/person (minst 4 delt.)

                     

                                              

 

*Mys med alpackor - kom djuren riktig nära 1,5-2 timmar

Att bara vara med alpackor under en kort stund sänker pulsen och ger lugn och harmoni. Under det här besöket får Du möjlighet att komma riktigt nära och kanske till och med klappa någon av våra alpackor - Vi kommer att instruera Dig/Er om hur ni bör bete er om ni vill få närkontakt med våra djur. Du får chans att ställa frågor och Du får känna på fantastiskt mjuk ull och garn och vi tar en mysig fika mitt bland alpackorna.

Pris: 350 kr/person (minst 4 delt.)

 

-Tillägg: Enkel måltid som kan bestå av soppa, gott bröd och dryck 2-2,5 timmar

Plats för måltiden bestäms av storlek på gruppen, vid fint väder: i hagen, mindre grupp: i vårt privata kök, större grupp: på vår loftvåning (kurslokal) ...eller så väljer vi någon annan speciell plats

Pris: 500 kr/person (minst 4 delt.)

 

 

*Träna en egen alpacka 2 timmar

För det här äventyret kräver vi lite förkunskaper, antingen att du har varit här på "Mys med alpackor" tidigare eller att Du har andra erfarenheter från alpackamöten på någon annan gård. Du får möjlighet att själv hjälpa till att hantera en alpacka. Är du intresserad av "klickerträning" så finns även den möjligheten. Som avslutning så fikar vi och pratar igenom hur hanteringen/träningen gick.

-Kontakta oss för bokning/prisuppgift.
 

 

Bli en bättre tränare (ex: hund-, häst- eller människo-tränare) ca 1-1,5 tim x 5 (max 4 deltagare)

Här får du chansen att träna ett djurslag som är något svårare att träna än både hund och höna. Du får själv välja ut den alpacka som Du vill ha som din egen "träningspartner" under de kommande 5 passen. Tillsammans med Ninni lägger Du sedan upp en träningsplan med olika kriterier som Du själv väljer, utifrån vad som är rimligt att träna med just den alpacka du har valt. Mål och delmål sätts upp och oavsett hur det går med målen så kommer Du att vara en skickligare tränare efter den här kursen. Du kommer att ha övat upp din tajming och känsla för när det exempelvis är dags att höja/sänka krav backa eller avancera i träningen. Du kommer dessutom att ha garanterat roligt!

-Kontakta oss för bokning/prisuppgift

 

 

Alpacka-trekking = promenader (olika längd på turerna) med alpackor, du kan välja att själv leda en alpacka eller bara gå med på en tur bland alpackor. Meditativt och mysigt. Vi kommer att beskriva turerna närmare när alpackorna är redo, de ligger i hårdträning för dessa äventyr. 

 

Om Du har förslag och vill sätta ihop ett eget besöks-program, exempelvis som överraskning för någon som fyller år eller annat, mejla oss gärna vi försöker lösa det mesta! 

 

Vill du boka ett besök eller göra en förfrågan så är det enklast att skicka ett mail till info@absolutalpacka.se eller använda kontaktformuläret på kontakta oss.